درمان آکنه صورت چگونه است ؟
درمان جوش صورت یکی از بزرگترین دغدغه های بسیاری از جوانان است. ازبین بردن جوش صورت یک هدف مهم در این سن است. ما در این مقاله روش های از بین بردن جوش صورت را بیان میکنیم.
آکنه اغلب توسط متخصصین پوست درمان می شود. پزشک متخصص پوست توانایی درمان انواع جوش شامل درمان جوش زیر پوستی، درمان جوش سرسیاه و سرسفید و درمان جوش التهابی حتی موارد حاد را نیز دارند. از آنجاییکه درمان آکنه در بهبود اعتماد بنفس بیماران تاثیر دارد، نحوه درمان جوش صورت بسیار اهمیت دارد. پزشک بر اساس نوع جوش، راههای مختلفی برای درمان جوش درنظر میگیرد. در این مطلب با راههای مختلف درمان جوش آشنا می شوید.
برای داشتن درمانی کامل و بدون بازگشت برای جوش، خوب است انواع جوش را بشناسیم و عوامل شدید شدن جوش را بدانیم و از آن پرهیز کنیم. سپس به درمان جوش بپردازیم. فراموش نکنید شناخت دلیل ایجاد جوش اولین گام درمان است.
پزشکان بسته به نوع جوش (آکنه)، راههای مختلفی برای از بین بردن جوش صورت درنظر میگیرند. باید توجه داشت که درمان جوش های مختلف، متفاوت است. مثلا درمان جوش زیر پوستی با درمان جوش های التهابی متفاوت است. بهترینراه برای از بین بردن جوش صورت معاینه توسط پزشک، تشخیص نوع جوش و ارائه راهی برای از بین بردن جوش صورت توسط پزشک است.
اما برای افزایش آگاهی خوب است شما بعنوان فردی که درگیر معضل جوش (آکنه) هستید، انواع جوش را بشناسید و با راههای درمان جوش صورت آشنا شوید.
راههای از درمان جوش صورت چیست؟
-
۱- درمان جوش با داروهای خوراکی:
-
آکوتان
-
آنتی بیوتیک
- ارترومایسین
- تتراسلکلین
- داکسی ساکلین
- آزیترومایسین
- مینوسیکلین
-
Ocp
-
اسپیرولاکتون
-
داپسون
۲- درمان موضعی جوش صورت:
-
لایه بردار ها:
- ترتینویید
- اسید میوه (AHA)
- آداپالن
- پیلینگ شمیایی
- اسکراب
-
آنتی بیوتیک
- اریترومایسین
- کلیندامایسین
-
موضعی غیر آنتی بیوتیکی
- بنزوئیل پروکساید
- سالیسیلیک اسید
- آزالیک اسید
- ترازودون
- نیکوتینامید
۳- درمان گیاهی جوش صورت:
- ماسک های گیاهی
- عصاره درخت چای
- آلوورا
- سرکه سیب
۴- درمان های کلینیکی جوش صورت:
- میکرودرم ابرژن
- نوردرمانی
- لیزر
- تزریق کورتون
- تخلیه ضایعات
حال به توضیح بیشتر جزئیات هریک از راههای درمان جوش صورت می پردازیم.
۱- درمان جوش صورت با داروهای خوراکی:
یکی از بهترین و موثرترین راههای درمان جوش صورت، استفاده از داروهای خوراکی درمان جوش است. این داروها معمولا برای جوشهای التهابی و حاد تجویز می شود. توصیه اکید این است که داروهای از بین بردن جوش صورت را حتما تحت نظر پزشک و با تجویز متخصص پوست مصرف کنید و از مصرف خودسرانه آن اجتناب کنید.
همه داروها می توانند عوارض جانبی داشته باشند. برخی از عوارض جانبی ممکن است نسبت به سایر عوارض شدیدتر باشند. شما باید بروشور تعبیه شده درون جعبه دارو را مطالعه کنید و اگر راجع به عوارض جانبی محتمل سوالی دارید از پزشک معالجتان یا داروساز بپرسید.
پزشک پوست معمولا برای افرادی که آکنه متوسط تا شدید دارند آنتی بیوتیک های خوراکی تجویز می کنند. آنتی بیوتیک های خوراکی توسط مهار رشد باکتری ها و کاهش التهاب به کنترل آکنه کمک می کنند. ممکن است داروهای خوراکی و موضعی تجویز شده با هم ترکیب شوند. آنتی بیوتیک های رایجی که برای درمان آکنه مورد استفاده قرار می گیرند شامل تتراسایکلین برای جوش ، مینوسایکلین و داکسی سایکلین و قرص آزیترومایسین ۲۵۰ برای جوش هستند. در زیر به توضیحات هر کدام میپردازیم.
چه داروهای خوراکی برای از بین بردن جوش صورت استفاده می شود؟
- ایزو ترتینویین (آکوتان)
آکوتان یا روآکوتان یکی از مهمترین داروها برای درمان جوش صورت به ویژه در جوش های کیستیک می باشد. که به آکنه ندولر مشهور است. آکوتان برای درمان جوش هایی که به روشهای دیگر درمانی پاسخ نداده اند، تجویز می شود. از آنجاییکه این دارو عوارض زیادی دارد، معمولا از آن بعنوان آخرین تیر ترکش برای از بین بردن جوش صورت استفاده می شود. آکوتان در اصل مشتقی از ویتامین A می باشد که با نام ژنریک ایزوترتینویید شناخته شده است. این دارو به عنوان یک روش سریع درمان جوش شناخته شده است که با نام های رو آکوتان در بازار وجود دارد.
مکانیسم اثر آکوتان بر جوش چگونه است :
- کاهش ترشح چربی
- کاهش تراکم میکروب Acne
- کاهش التهاب
- کاهش سلول های مرده است
- این دارو تنها ارویی است که بر ۴ مکانیسم درمان جوش موثر است
اکوتان در بازار ایران در دوز های ۱۰ و ۲۰ میلی گرم موجود است. طبق تجویز پزشک معمولا یک یا دو بار در روز مصرف می شود. این دارو می بایست حتما تحت نظر دکتر پوست مصرف شود. آکوتان همچون شمشیر دو لبه عمل می کند. از طرفی موثر ترین داروی درمان جوش صورت و انواع جوش چرکی بوده و از طرفی پر عارضه ترین داروی از بین بردن جوش می باشد .
عوارض آکوتان چیست؟
- عرضه غیر قابل برگشت: که همان اختلال بر روی جنین می باشد. برای این منظور هر خانم در سن باروری قبل از مصرف این دارو می بایست از اینکه بار دار نمی باشد اطمینان حاصل نماید. همچنین در طی درمان از یک روش مطمئن جلوگیری از بارداری استفاده نماید. بنابراین اگر قصد بارداری دارید یا حتی احتمال باردار شدنتان وجود دارد، مصرف آکوتان را جزو گزینه های درمان جوش درنظر نگیرید.
- عوارض قابل برگشت و قابل کنترل:
- خشکی کلیه مخاط بدن: مهمترین عاضه این دارو خشکی لب می باشد. برای رفع خشکی لب در حین مصرف آکوتان، به شدت توصیه به استفاده مداوم از بالم لب قوی می شود. در دوره مصرف آکوتان همیشه یک بالم لب خوب در کیفتان بهمراه داشته باشید. همچنین خشکی مخاط چشم و دهان و واژن در خانم ها از سایر عوارض این دار می باشد. لذا مصرف دو تا سه برابری آب در طی درمان این دارو توصیه می شود.
- بالا رفتن چربی خون: افرادی که مستعد افزایش چربی خون هستند حتما باید در طی درمان با این دارو میزان چربی خون خود را تست کنند.
- بالار فتن آنزیم های کبدی: این دارو به دلیل تجزیه کبدی ممکن است باعث افزایش آنزیم های کبدی شود. به همین دلیل بیماران تحت درمان آکوتان می بایست هر دو ماه تست های کبدی خود را تکرار کنند. در صورت افزایش آنزیم های کبدی دوز دارو کاهش یا قطع گردد .
- درد مفاصل
- افزایش میزان قند خون
- عادت ماهانه نامنظم
- بیخوابی
- حساسیت به نور آفتاب
دوره مصرف آکوتان ۱۵ تا ۲۰ هفته می باشد. این دارو را باید با آب فراوان مصرف کرد و تا نیم ساعت بعد از مصرف بیمار دراز نکشد. در برخی از افراد در دو هفته اول درمان، جوش صورت بدتر می شود.این موضوع به دلیل مکانیسم اثر بخشی بر روند لایه برداری اولیه می باشد. معمولا از هفته سوم بیمار کاهش شدیدی در میزان جوش ها و درمان بسیار خوبی را شاهد خواهد بود . زمانی که آکوتان همراه با تتراساکلین خوراکی یا بنزیل پروکساید موضعی مصرف می شود، شاهد نتایج بی نظیری در درمان جوش هستیم.
- آنتی بیوتیک های درمان جوش
آنتی بیوتیک ها چقدر درمان جوش صورت موثر هستند؟ واقعیت آن است که آنتی بیوتیک های خوراکی در درمان سریع جوش نقش زیادی ندارند. آنتی بیوتیک برای جوش چرکی متوسط تا شدید استفاده می شود. دکتر پوست شما در هنگام تجویز آنتی بیوتیک برای جوش صورت به چند نکته توجه می کند. اول اینکه در صورت مصرف طولانی مدت و نامنظم آنتی بیوتیک، میکروب p.acne به آن مقاوم شده و دیگر آنتی بیوتیک از گزینه های درمانی حذف می شود . دوم اینکه آنتی بیوتیک علاوه بر اثر از بین بردن میکروب سطحی پوست، باعث کاهش التهاب نیز می شود. همانطور که در مقالات قبلی گفته ایم، التهاب یکی دیگر از دلایل ایجاد جوش است. آنتی بیوتیک ها ممکن است ۴ تا ۶ هفته طول بکشد تا اثر کند.
در ادامه مقاله مروری مختصر بر هر یک از انواع آنتی بیوتیک های مورد استفاده می کنیم .
- اریترومایسین
اریترومایسین در دو فرم خوراکی و موضعی وجود دارند.اریترومایسین در درمان آکنه های التهابی و همراه با التهاب بالا و منافذ باز کاربرد دارد. در درمان خوراکی باید حداقل ۳ ماه مصرف شود . به یاد داشته باشید اریترومایسین گزینه اول درمانی در درمان جوش صورت نیست . مقاومت به این آنتی بیوتیک بالاست به همین علت معمولا همراه با درمانهای موضعی دیگر مانند بنزیل پروکساید تجویز می شود. برخی از عوارض جانبی مثل مشکل هضم غذا، تهوع و اسهال گاهی ایجاد می شود. بهتر است این دارو یک ساعت قبل از غذا مصرف شود. اریترومایسین در دوز های قرص ۲۵۰ میلی گرم در داروخانه ها موجود می باشد.
- تتراساکلین
کپسول تتراساکلین یکی از قدیمی ترین آنتی بیوتیک های مورد استفاده در درمان آکنه می باشد. که خط اول درمان میکروبی در جوش صورت می باشد. این دارو در کپسول های ۱۰۰ mgدر دسترس است و روزانه یک یا دو بار مصرف می شود. تاکید می شود برای جذب بهتر با معده خالی مصرف گردد. بیمار باید این دارو را با آب فراوان مصرف کند و یک ساعت بعد از مصرف دراز نکشد تا دارو از مخاط مری عبور کند. تتراساکلین در دوز های کمتر در درمان روزاسه کاربرد دارد. یکی دیگر از عوارض این دارو ، حساسیت به آفتاب می باشد.
- داکسی ساکلین
داکسی ساکلین یک آنتی بیوتیک از خانواده تتراساکلین است . داکسی ساکلین برای درمان آکنه در افرادی که نسبت به اریترومایسین و تتراسایکلین حساسیت دارند و یا به درمان پاسخ نداده اند تجویز می شود. داکسی سایکلین می تواند سبب ایجاد حساسیت به نور حتی بیشتر از تتراسایکلین به خصوص در صورت مصرف طولانی مدت شود.
این دارو می تواند با غذا مصرف شود موارد منع مصرف مشابه تتراسایکلین میباشد. مصرف آهن، کلسیم، منیزیوم و آلومینیوم جذب آن را کاهش میدهد. این دارو را می توانید با شکم خالی و یا یک تا دو ساعت پس از میل کردن غذا و یا با غذا مصرف کنید. این دارو را باید با یک لیوان آب مصرف کنید.اگر با معده خالی نمی توانید این دارو را مصرف کنید، می توانید به همراه غذا نیز آن را استفاده کنید. توجه داشته باشید که این دارو باید ۱ تا ۳ ساعت بعد از بقیه داروها استفاده شود.
- آزیترومایسین
کپسول آزیترومایسین برای جوش صورت یک درمان نسل جدید می باشد. قرص آزیترمایسین ۲۵۰میلی گرم در بسته های ۶ عدد برای بیماران تجویز می شود. برخی از پزشکان ۵۰۰ میلی گرم ۳ بار در هفته برای ۸ هفته آن را تجویز می کنند و برخی ۵۰۰ میلی گرم برای روز اول و برای روز های بعدی تا ۵ روز ، روزی یکعدد و تکرار هر ۳ هفته تا ۶ ماه تجویز می کنند.
آیا آزیترومایسن برای جوش موثر است؟ پاسخ این سوال بستگی به مصرف دارو های همزمان با آن دارد. مزیت این آنتی بیوتیک عوارض کمتر و مقاومت کمتر نسبت به سایر درمان های دارویی آنتی بیوتیک خوراکی است.
- مینوسیکلین
این آنتی بیوتیک نسل جدید خانواده تتراساکلین ها می باشد. این دارو گرانترین آنتی بیوتیک درمان کننده های آکنه است. مینوسیکلین نیز دو روش اثر دارد. اول کاهش التهاب و دوم از بین بردن میکروب ها. مینوسیکلین برای جوش های سر سیاه موثر نیست.دوزهای ۵۰ تا ۱۰۰ میلی گرم، دوز های شروع این دارو می باشد. مینوسیکلین رو با معده خالی و پر هم می توان مصرف کرد. این دارو در خانم های باردار و زمان شیر دهی منع مصرف دارد . اگر بیمار به داکسی ساکلین مقاومت داشته باشد، این دارو گزینه مناسبی می باشد. مینوسیکلین حداقل باید به مدت ۳ ماه زیر نظر دکتر پوست استفاده شود و قطع آن بهتر است تدریجی باشد.
- قرص های ضد بارداری
همانطور که در مقاله “عوامل جوش صورت” ذکر شد تغییرات هورمونی یکی از مهمترین دلایل جوش صورت می باشد به ویژه در جوش های هورمونی در سنین بالای ۳۵ سال در خانم ها نقش مهمی دارد . قرص های ضد بارداری ترکیبی یکی از روش های درمان مهم در درمان آکنه می باشد تنها سه نوع قرص ضد بارداری مورد تایید FDA قرار گرفته است . در زنان غده آدرنال و تخمدانها به میزان کم هورمون تسترون ترشح می کنند. در مواردی که آکنه همراه با پرمویی صورت و تخمدان پلی کیستیک باشد قرص های ضد بارداری بهترین انتخاب درمانی می باشد معمولا انواع قرص های ضد بارداری ترکیبی استفاده می شود. این دارو ها به کاهش بازگشت مجدد آکنه کمک می کند.
- اسپیرولاکتون
تاثیر اسپیرولاکتون بر پوست یکی از مکانیسم های مهم درمان جوش صورت است. این دارو در اصل یک داروی ضد فشار خون با مکانیسم افزایش ادار می باشد. قرص اسپیرولاکتون برای درمان جوش صورت یکی از گزینه های مهم دکتر پوست برای درمان جوش هورمونی می باشد . این دارو برای جوش صورت در خانم ها به ویژه در سنین بالا کاربرد بیشتری دارد. معمولا طول درمان این دارو حداقل ۳ ماه می باشد و با دوز۲۵-۵۰ میلی گرم در روز استفاده می شود . قرص های اسپیرولاکتون ۱۰۰ میلی گرم هستند.
- دارو های موضعی
- درمان جوش با استفاده از لایه بردار ها
- اسیدهای میوه AHA
لایه برداری می تواند به روش های متفاوت شیمیایی، مکانیکی، کرم های اسکراب و روش های لیزری باشد که هر کدام سودمندی و درجه خاصی از تاثیرگذاری بر روی پوست دارند و کمک زیادی به بهبود حذف جوش های صورت می کنند.
آلفا هیدروکسی اسید ها یا همان اسیدهای میوه در درصدهای مختلفی برای لایه برداری سطحی و عمقی پوست انجام می شود. در داروخانه ها کرمهای لایه بردار یا همان AHA وجود دارد که معمولا تا ۱۵ درصد یا حداکثر تا ۲۰ درصد اسید میوه دارند. از آنها می توان در منزل استفاده کرد. لایه برداری اثربخشی درمان جوش را بالاتر می برد. طی فرآیند لایه برداری سلول های مرده پوستی از سطح پوست برداشته می شوند و سلول های جوان تر جای آن ها را خواهند گرفت. مراقبت های پس از لایه برداری سطحی بسیار اهمیت دارد. قبل از استفاده از محصولات داروخانه ای در منزل، حتما روش مصرف آن را بخوبی مطالعه کنید.
- ترتینوئید
این کرم موضعی یکی از موثر ترین انواع درمان جوش و درمان جای جوش و یکی از سریعترین روش از بین بردن جای جوش می باشد . این دارو از مشتقات ویتامین A می باشد و با مکانیسم لایه برداری به درمان جوش کمک می کند.
قبل از مصرف این دارو به صورت موضعی دستهای خود را شسته و دارو بر روی پوست تمیز استفاده شود. این دارو همچنین بر روی جوش زیر پوستی و جوش سر سیاه نیز موثر است. معمولا نیم ساعت بعد از شستشوی صورت بهترین زمان مصرف این دارو می باشد. بهتر است ترتینوئید در شب قبل از خواب مصرف شود بطوریکه تا صبح بر روی صورت بماند.
از برخورد این دارو به مخاط لب و دهان و مخاط چشم پرهیز شود . ممکن است در طی ده روز اول درمان میزان جوش صورت کمی بیشتر شود. اما بعد از هفته دوم اثر بخشی آن را شاهد خواهیم بود .معمولا طول درمان ۸ تا ۱۲ هفته می باشد .خانمهای باردار و حتی خانم هایی که قصد بارداری دارند می بایست از مصرف این دارو پرهیز نمایند .
از عوارض این دارو می توان به موارد زیر شاره کرد:
- قرمزی پوست
- خشکی و خارش: در این حالت استفاده از یک مرطوب کننده فاقد چربی توصیه می شود.
- واکنش آلرژیک : این حالت در موارد کمی رخ می دهد. ولی خطرناک می باشد و نیاز به مداخله سریع پزشکی دارد.
- حساسیت به نور آفتاب : استفاده از ضد آفتاب فاقد چربی و غیر جوش زا در طی درمان توصیه می شود.
- تداخل دارویی در مصرف همزمان با سالیسیلیک اسید , رزورسینول و سولفور ها
این دارو در دوز های ۰٫۰۲۵% و ۰٫۰۵ % موجود می باشد
- اکسفولیاک (اسکراب)
محصولات اکسفولیت : اسکراب ها کرمهایی هستند که حاوی دانه های ریز می باشند. این دانه ها برای زدودن سلولهای مرده پوست کاربرد دارند. محصولات اسکراب را باید حداکثر هفته ای دوبار استفاده کرد. اسکراب به پاکسازی عمقی پوست کمک میکند و باعث عدم تجمع چربی و سلولهای مرده پوست که دلیل ایجاد جوش هستند، می شود.
- رتینول
رتینول با آرام کردن پوست های تحریک شده و بستن منافذ باز پوست باعث می شود از بروز جوش های بیشتر جلوگیری شود و قرمزی سطح پوست نیز بهتر شود. علاوه براین خاصیت ضد باکتریایی رتینول ( Retinol ) باعث می شود که آکنه ها از بین رفته و با کمک به جوانسازی پوست به مرور زمان و دنبال کردن درمان جای جوش و آثار آکنه را نیز از بین می برد. بنابراین رتینول ( Retinol ) درمانی مناسب برای آکنه صورت است که حتما باید تحت نظر دکتر استفاده شود و اغلب پزشکان برای آکنه های شدید، رتینول را تجویز می کنند.
- آداپالن
آداپالن یک داروی بسیار موثر و قوی برای درمان جوش است. آداپالن برای درمان جوشهای سرسیاه و سرسفید استفاده می شود. این دارو اگر در کنار بنزوئیل پروکساید استفاده شود، شگفت انگیز ترین داروی درمان جوش است. اما به همان نسبت خطر حساسیت زایی آن نیز افزایش می یابد. آداپالن دارویی است که به آرامی برای از بین بردن جوش اثربخشی دارد. بنابراین باید صبور باشید و مصرف آن را قطع نکنید.
آداپالن باید ۶ هفته بطور مداوم استفاده شود. بعد از شروع مصرف آداپالن، پوست به نور حساس تر می شود. بنابراین در طول دوره مصرف، استفاده از ضدآفتاب را جدی تر بگیرید و پوستتان را از آفتاب محافظت کنید. بهتر است این دارو را عصرها وشبها استفاده کنید و فقط بر روی جوش بمالید.
- پیلینگ شیمیایی
برای درمان جوش گاهی اوقات پزشک تشخیص به لایه برداری با اسیدمیوه قوی می کند. در این روش لایه برداری عمقی با اسید میوه بالاتر از ۲۰ درصد در مطب پزشک انجام می شود. مراقبت های بعد از لایه برداری در مطب پزشک بسیار اهمیت دارد که پرهیز از آفتاب در راس آن است. معمولا این کار در تابستان که شدت اشعه خورشید و UV زیاد است انجام نمی شود.
- درمان جوش با ترکیبات موضعی غیر آنتی بیوتیکی
- سالیسیلیک اسید
اسید سالیسیلیک در درمان جوش و محصولات ضدجوش کاربرد زیادی دارد. این ماده در لیست ترکیبات اکثر محصولات مراقبت از پوست مخصوص پوست چرب دیده می شود. اسید سالیسیلیک علاوه بر اینکه آنتی باکتریال است و میکروب تولید کننده جوش را از بینمی برد، با لایه برداری و تمیز کردن پوست باعث از بین بردن سلولهای مرده پوست می شود و از ایجاد جوش در اثر مسدود شدن منافذ پوست جلوگیری میکند.
- بنزیل پروکساید
بنزوئیل پروکساید در درمان جوش کاربرد فراوان و بسیار اثربخشی دارد. ماده یکی از موثر ترین درمانهای جوش ملایم تا متوسط می باشد این ماده با مکانیسم از بین بردن میکروب P.acneو کاهش سلول های مرده سطح پوست به درمان جوش کمک می کند قبل از مصرف این ماده برای درمان جوش ,حتما از عدم واکنش آلرژیک به آن اطمینان حاصلکنید در بسیار از موارد دوز های زیر ۵ درصد آن در مخصولات آرایشی مانند شوینده ها و کرم های لایه بردار استفاده میکنند این دارو در صورتی که به صورت لوسیون باشد باید قبل از مصرف تکان داده شود و تنها بر رئوی موضع دارای آکنه استفاده شود معمولا زمان مصرف این دارو ۸ تا ۱۲ هفته می باشد . این دارو در دوز های ۲٫۵%و ۵% در بازار ایران تحت عنوان Pangel موجود است . این دارو به صورت کرم, لوسیون و ژل در بازار موجودمی باشد
به دلیل اینکه پوست در زمان مصرف این دارو به شدت خشک می گردد لازم است حتما در طی مصرف این دارو از مرطوب کننده فاقد چربی استفاده شود . یکی از عوارض مهم این حساسیت به نور آفتاب می باشد .
این دارو یکی از مهمترین درمان های جوش سر سیاه است . در مصرف این ماده صبور باشسد زیرا اثر بخشی آ« در برخی از افراد بعد از ماه اول خواهد بود
یکی از مزیت های بنزوئیل پروکساید در درمان جوش مقاوم به درمان می باشد.
- آزالیک اسید
آزلائیک اسید هم در درمان جوش و هم در درمان لک کاربرد دارد. آزلائیک اسید بعنوان ضدالتهاب و ضدقرمزی پوست عمل میکند. به تنظیم آنزیم تیروزیناز کمک میکند بنابراین ببرای درمان جای جوش و لک نیز در محصولات استفاده می شود. در واقع می توان گفت آزالائیک اسید تمام خواص گفته شده در بخش اسید سالیسیلیک را نیز دارا می باشد.
- Nicotinamide
- Tazarotene
- Dapsone
- آنتی بیوتیک موضعی
- کلیندامایسین
کلیندامایسین یک آنتی بیوتیک وسیع الطیف است که فقط بر عفونت های ناشی از باکتری ها موثر است. این دارو بصورت محلول در داروخانه ها وجود دارد که بصورت موضعی بر روی جوش مالیده میشود. کلیندامایسین باید روی کل موضع جوش دار و مستعد به جوش استفاده شود، از مصرف آن بصورت نقطه ای و فقط روی جوش پرهیز کنید.
محلول کلیندامایسین حاوی الکل است، بنابراین از مصرف آن در نواحی حساس، اطراف چشم و داخل چشم و بینی اجتناب کنید.
از مصرف همزمان کلیندامایسین با اریترومایسین پرهیز کنید. چراکه اثر یکدیگر را خنثی می کنند.
- اریترومایسین
اریترومایسین زمانی در درمان جوش استفاده می شود که جوش به مرحله التهاب شدید نرسیده باشد. در واقع بیشتر برای پیشگیری استفاده می شود. اریترومایسین به جای کشتن باکتری سبب مهار رشد باکتری می شود. مصرف موضعی اریترومایسین ممکن است پوست را خشک کند.
در صورتیکه مایلید درمورد داروهای موضعی درمان آکنه (جوش) بیشتر بدانید و جزئیات مصرف هریک را بشناسید، مطلب “چه داروهای موضعی دردرمان آکنه استفاده می شوند” را بخوانید.
۳– درمانهای گیاهی:
بسیاری از افراد ترجیح می دهند که برای درمان جوش از درمانهای گیاهی و خانگی استفاده کنند. این افراد معمولا به داروهای گیاهی اعتماد بیشتری دارند. باید این نکته را درنظر گرفت که درست است که درمانهای گیاهی کم ضرر و ایمن هستند اما اثربخشی آنها ملایم است و باید طولانی مدت استفاده شود تا اثربخش باشد و در درمان آکنه های شدید نمی توان تنها به این نوع درمانها بسنده کرد.
گیاهان بسیاری در درمان آکنه موثر هستند که از آنجاییکه مبحث طولانی است، در مقالات دیگر به آنها میپردازیم
عصاره درخت چای
سرکه سیب
آلوورا
آویشن
- درمان های کلینیکال
- میکرودرم ابریژن:
میکرودرم ابریژن در درمان جوشهای غیرالتهابی کاربرد دارد. به صورت فیزیکی پوست را خراش می دهند و جوش های زیر پوستی را بهبود می بخشند. نتیجه ای که میکرودرم ابریژن بر روی درمان جوش میگذارد، مشابه پیلینگ شیمیایی می باشد. در واقع میکرودرم ابریژن با مکانیسم لایه برداری موجب باز شدن مجرای منافذ پوست برای خروج بهتر سبوم می شود و این کار جوشهای زیر پوستی خفیف را نیز از بین می برد. - نور درمانی برای درمان جوش
نور درمانی روشی نوین در درمان آکنه (درمان جوش) می باشد که با دو روش کاهش التهاب پوستی و از بین بردن میکروب P. acne باعث درمان جوش می شود. نوردرمانی برای درمان جوش های التهابی شدید مورد استفاده قرار میگیرد. نور درمانی برای درمان جوش هم در بیمارستان و هم بصورت خانگی مورد استفاده قرار میگیرد. مزیت بزرگ آن عدم ایجاد عارضه می باشد که حتی برای افراد باردار و پوستهای حساس نیز قابل استفاده است.
- درمارولر برای درمان جوش.
درمارولر که غلتک های سوزن دار است نیز برای درمان جای جوش کاربرد دارد . باید توجه داشت که استفاده از این وسایل با دقت و احتیاط صورت گیرد ، چراکه گاهی باعث تشدید آکنه و بدتر شدن وضعیتت می شود.
- چسب های لایه بردار درمان جوش
چسب های لایه بردار در درمان جوش های سرسیاه و سرسفید به کار می رود .
- تخلیه ضایعات جوش
یکی از اقدامات جوشهای التهابی شدید تخلیه ضایعات آن است. این کار باید توسط پزشک انجام شود تا عوارض ایجاد جای جوش و پخش شدن میکروب ایجاد جوش را به دنبال نداشته باشد.
منبع : پوست نیوز
سلام خسته نباشید دکترجان من ۱۸ سالمه و تقریبا از ۱۵ سالگی پوست صورتم شروع به جوش زدن کرده،جوش ها هم از نوع متورم و چرکی هستند،در ۱۶ سالگی مراجعه کردم به پزشک متخصص و مصرف راکوتان و کپوسل آزیتروماسین و مترونیدازول تجویز کردند و به مدت ۱۰ روز مصرف کردم و اثرات خوبی هم دیدم ولی مصرقو قطع کردم و چون ادامه ندادم فایده ای نداشت و دوباره ۶۰ ماه پیش دوباره مراجعه کردم به پزشکی دیگر و داکسی سایکلین تجویز کردند و به مدت ۱ ماه مصرف کردم و تغییرات چندانی ندیدم و دوباره قطع کردم مصرفو حالا نمیدونم چیکار کنم واقعا ممنون میشم پاسخ بدید.
سلام
من تنها نظرم را بر اساس شرح حال شما می دهم که تنها در بهترین حالت یک نظر مشورتی است و برای اینکه بتونید اقدامی کنید حتما باید به پزشک مراجعه کنید
با این شرح حال فکر می کنم جوش های شما در مرحلهه متوسط باشد در این مرحله باید درمان لایه بردار + آنتی بیوتیک خوراکی و یا موضعی صورت گیرد
سلام آقای دکتر عزیز خواستم بپرسم میشع داکسی سایکلین و سیپرو فلوکساسین رو باهم مصرف کنیم اخع دو خشک کن هستن از این بابت میپرسم
سلام
خیر مگر به تشخیص پزشک برای موارد خاص
سلام من به تجویز پزشک همزمان ازیترومایسین و داکسی سایکلین مصرف کردم به مدت یک ماه جوش ها خوب شدن حالا سوالی که دارم اینه که اگر یکدفعه قطع بشن داروها، جوشها عود نمیکنه و برای جلوگیری از عود جوش چه باید کرد
سلام قطع ناگهانی نیست که باعث عود می شود ولی باید حتما برای پیشگیری از عود راهکار های مناسب استفاده کنید عدم داشتن برنامه درمانی پیشگیری باعث عود می شود
ایشون همون دارو ها(داکسی سایکلین و ازیترومایسین) رو گفتن هفته ای یک بار مصرف کنم به مدت چند هفته
من تحت نظر پزشک ماینوسایکلین، آزیترومایسین و داکسی سایکلین خوردم. همه به طور موقت جواب میدن و بعد از مدتی جوشها دوباره پیدا میشن. الان هم دارم اریترومایسین میخورم، امیدوارم این جواب بده !
سلام جتما بعد از انجام هرگونه درمانی باید روش های پیشگیی از عود آکنه را پیش بگیرید
سلام دکترمن جوش های چرک وسرسفید میزنم که به صورت تورم قرمز روی صورتم هستن که بعضی وقت ها احساس خارش ودرد دارم(ولی جوش هستن) من با تجویز دکتر داکسی سایکلین مصرف کردم ولی جوش ها ازبین نرفتن بعد برای من ازیترومایسین و اموکسیسیلین تجویز کردن
در کنار اینا ژل های ضدجوش وکلیندامایسین وصابون انتی باکتریال
نه تنها درمان نشده بلکه پوستم به شدددتتت چرب شده جوری که حتی بعد از مصرف این ژل وصابون وکلیدامایسین بازهم پوستم چربه وجوش ها ازبین نرفتن که هیچ.بیشتر هم شدن و بعضی از جوش هام ازبین نرفتن فقط توی پوستم تحلیل رفتن وباعث ایجادهایپرپیگمنتیشن شدن بعضی از اون ها هم باعث فرورفتگی در پوستم شدن
از ژل های شست وشوی صورت مخصوص پوست چرب وضد افتاب و نرم کننده هم استفاده میکنم
ازمایش سونوگرافی هم دادم وهیچ گونه بیماری در زمینه تخمدان ها ورحم نداشتم
ولی باهمه اینها جوش ها خوب نشدن یا روندبهبودی نداشتن
میخواستم بدونم امکانش هست به خاطر بیماریه دیگه ای باشه؟یا کلا مشکل از چیه؟
وبهترین درمان برای من برای ازبین بردن جوش ها وجای جوش ها ولک های اون چیه؟
سلام
برای علت ایجاد جوش ها به دنبال یه علت خاص دیگه نباشید معمولا در خانم ها بجز عامل هورمونی سایر عوامل بیشتر در حوزه اتفاقاتی است ور ترشح چربی می افتد و خیلی ارتباطی با بیماری و یا مشکل دیگه ایی ندارد هرچند شرح حال کاملی دادید و این خیلی خوبه اما من معمولا برخی از عوامل دیگر را هم بررسی می کنم ماند ریزش مو, موهای زائد , تشدید جوش در زمان و حوالی سیکل ماهانه و تغذیه و…. با یک نگاه 360 درجه به مشکل جوش میشه به فرد کمک کرد در نهایت با شکست درمانی متعدد با آنتی بیوتیک ممکن است آکوتان گزینه درمان باشه
با این توصیف بیشتر از این نمی تونم کمک کنم و در حد نظر خدمتتون راهنمایی کردم برای کمک بیشتر شما می توانید از طریق ارسال پیام به شماره 09153034890 در واتز اپ وقت ویزیت آنلاین بگیرید
تا کامل ویزیت کرده و برایتان نسخه لازم را تجویز کنم
سلام خسته نباشید دکترجان
من ۱۸ سالمه و تقریبا از ۱۵ سالگی پوست صورتم شروع به جوش زدن کرده،جوش ها هم از نوع متورم و چرکی هستند،در ۱۶ سالگی مراجعه کردم به پزشک متخصص و مصرف راکوتان و کپوسل آزیتروماسین و مترونیدازول تجویز کردند و به مدت ۱۰ روز مصرف کردم و اثرات خوبی هم دیدم ولی مصرقو قطع کردم و چون ادامه ندادم فایده ای نداشت و دوباره ۶۰ ماه پیش دوباره مراجعه کردم به پزشکی دیگر و داکسی سایکلین تجویز کردند و به مدت ۱ ماه مصرف کردم و تغییرات چندانی ندیدم و دوباره قطع کردم مصرفو حالا نمیدونم چیکار کنم واقعا ممنون میشم پاسخ بدید.
سلام
سلام
با شرح حالی که می فرمایید احتمال می دهم جوش های شما در حد متوسط باشد چند توصیه کلی دارم:
حتما زیر نظر پزشک درمانتان را ادمه دهید
هیچ درمانی در آکنه زود تر سه ماه پاسخ پایدار نمی دهد پس درمان را کامل بفرمایید
حتما در درمانتان باید آنتی بیوتیک و لایه بردار توامان باشد
من موندم دکترا پیوند عضو انجام میدن ولی جوشای مارو نمیتونن خوب کنن آخه چرا دیگه خسته شدم خسسته
سلام
درک می کنم از جوش و عود و مشکلات درمان خسته شدید و این کامنتتون شاید نیاز به پاسخ هم نداشته باشد
اما از نظر من پزشک ایجاد جوش به عوامل بسیار زیادی مرتبط است و از همه سخت تر چون بخش عمده ایی از آن سرشتی است واقعااینقدر راحت نیست
در هر حال به نوعی میشه گفت درمان یعنی کنترل حداکثری و عود بسیار کم یا به صفر رسیده اما ریشه کن کردن آن در زمان درگیری مقدور نیست
سلام عالی بودکاملترین مقاله ایی بود که انواع درمان آکنه خوندم مرسی یه سوال داشتم من دارم آکوتان می خورم می تونم لیزر کنم