آکنه (علل و انواع آن), درمان آکنه, لک ( انواع لک و درمان), محصولات مراقبتی آکنه

آلفا هیدروکسی اسید ها و درمان جوش

آلفا هیدروکسی اسید و درمان جوش صورت و بدن

آلفا هیدروکسی اسید (آ اچ آ) چیست؟

آ اچ آ ها اسیدهایی هستند که پوست را لایه برداری می کنند. باعث کاهش سبوم( چربی پوست)، کاهش باکتریها، کاهش لک صورت(جای جوش) و تقویت نفوذ سایر درمان جوش می شوند.

آ اچ آ ( کرم لایه بردار) و درمان جوشآکنه، علل ایجاد و درمان آن

نکاتی درباره آکنه(جوش)

دریافت بروشور باورهای غلط در مورد جوش (آکنه)


▼اطلاعات ضروری

محصولات حاوی AHA، اسیدهایی هستند که بصورت موضعی برای درمان انواع شرایط پوستی از جمله جوش صورت,لک صورت, درمان جوش زیر پوستی، جای جوش و… بکار میروند.

آلفا هیدروکسی اسید ها از طریق زیر عمل میکنند:

• لایه برداری پوست و از بین بردن لایه شاخی و مرده پوست
• کاهش تولید چربی پوست (سبوم)
• کاهش باکتریها
کاهش هایپرپیگمنتیشن (لک)
• تقویت نفوذ سایر درمان جوش صورت
• کاهش علایم پیری پوست (چین و چروک پوست)

آلفا هیدروکسی اسید برای درمان آکنه پوست با غلظت 10% یا کمتر در درمانهای بدون نسخه(OTC) یافت می شوند. غلظتهای بالاتر از 10تا 70% باید توسط یا پزشک, پرستار, یا بیوتیشن (فیشیالیست) ( معمولا به روش لایه برداری شیمیایی) بکار گرفته شوند. عوارض کرم aha بدون نسخه معمولا خفیف هستند و شامل: تحریک خفیف پوست، سوزش و خارش اند. غلظت های بالاتر منجر به عوارض جانبی شدیدتر می شود.

نمونه هایی از AHA های پرکاربرد: اسید گلیکولیک ، اسید لاکتیک ، اسید مندلیک

علم

ویزیت آنلاین

معرفی آ اچ آ

aha ها گروهی از اسیدها ی میوه هستند، که برای درمان بیماریهای پوستی مانند آکنه، ایکتیوز، کراتوز، زگیل، پسوریازس و آفتاب سوختگی پوست استفاده می شوند. اگرچه AHA ها بطور طبیعی در میوه ها و شیر یافت می شوند، اما آنهایی که برای درمان بیماری های پوستی استفاده میگردند بطور صناعی در آزمایشگاه تولید میشوند.

آلفا هیدروکسی اسید ها را میتوان در غلظتهای مختلف از 2 تا 70% برای درمان جوش صورت استفاده کرد. و تا حدودی در پاکسازی و جلوگیری از اکنه و درمان جوش صورت و درمان جای جوش و درمان جوش زیر پوستی موثرند. اما در ترکیب با سایر داروهای آکنه بجای درمان مستقل، موثرتر هستند.

انواع آلفا هیدروکسی اسید که برای درمان جوش استفاده می شوند

چندین آلفا هیدروکسی اسید وجود دارد که برای از بین بردن جوش مورد استفاده قرار میگیرد. مانند اسید گلیکولیک، اسید لاکتیک، اسید ماندلیک، اسید تارتاریک، آسکوربیک اسید، اسید مالیک و اسید سیتریک.
گلیکولیک اسید، رایجترین آلفا هیدروکسی اسید است که برای درمان جوش مورد استفاده قرار میگیرد. زیرا اولین AHAبود که دانشمندان آنرا کشف کردند. و علمی ترین شواهد در پس آن وجود داشته و تولید آن آسان است. لاکتیک اسید دومین آلفا هیدروکسی اسید بود که توسط دانشمندان کشف شد. و همچنین در کرم آ اچ آ استفاده می شود. سایر آلفا هیدروکسی اسیدها کمتر استفاده می شوند.

لایه برداری و AHA

نحوه کارکرد آلفا هیدروکسی اسید در درمان جوش

آلفا هیدروکسی اسید در درمان جوش و کاهش پیری کمک کننده است.

لابه برداری

درمان جوش

■ لایه برداری پوست:

تجمع سلولهای مرده بر روی سطح پوست منجر به گرفتگی منافذ و ایجاد آکنه می شود. لایه برداری میتواند این لایه از سلولهای مرده را نازک کند و به درمان منافذ بسته پوست کمک نماید. (در غیر اینصورت این منافذ مسدود شده و در نهایت منجر به آکنه میگردد.)

لایه برداری با آلفا هیدروکسی اسید طبق فرایندهای زیر صورت میگیرد:
• جذب کلسیم:

اسیدهای هیدروکسی آلفا می توانند ذرات کلسیم را جذب کنند. کلسیم یک ماده معدنی مهم است که به پروتئین های موجود در سطح سلول های پوست متصل شده و به آنها کمک می کند تا به سلولهای دیگر متصل شوند. آلفا هیدروکسی اسیدها می توانند این کلسیم را جذب کنند به طوری که نتوانند به سلولهای پوستی متصل شوند. این ارتباط بین سلولهای پوستی را تضعیف می کند و به لایه برداری پوست کمک می کند.

• شکستن کراتین:

سلولهای پوستی معروف به کراتینوسیت ها پروتئین “چسبنده” به نام کراتین تولید می کنند. کراتین باعث می شود سلولهای پوستی به هم بچسبند و این باعث تجمع آنها در سطح پوست می شود. افراد مستعد آکنه اغلب نسبت به افراد بدون آکنه کراتینوسیت بیشتری ایجاد می کنند و این منجر به کراتین بیشتر و در نتیجه بسته شدن منافذ و ایجاد جوش می شود. اسیدهای هیدروکسی آلفا می توانند کراتین را تجزیه کرده و سلولهای پوستی که به هم چسبیده اند را از هم جدا کنند ، و این به پاکسازی سلولهای انباشته شده از سطح پوست کمک می کند.

• شکستن سلولهای سطح پوست:

کورنئوسیت ها نوعی سلول پوست هستند که بالاترین لایه پوست( استراتوم کورنِئوم) را تشکیل می دهند. اسیدهای هیدروکسی آلفا باعث شکسته شدن کورنئوسیت ها می شوند و بنابراین باعث از بین بردن لایه رویی پوست می شوند. از بین بردن کورنِئوسیت ها به لایه برداری پوست کمک می کند و در نتیجه باعث کمتر شدن منافذ بسته و آکنه کمتری میشوند.

■ کاهش چربی پوست:

پوست سالم چربی به نام سبوم تولید می کند که به سلامت و محافظت از پوست کمک می کند. افراد مستعد آکنه غالباً سبوم زیادی تولید می کنند که می توانند در داخل منافذ بسته پوست تجمع یافته و باعث ایجاد آکنه شوند. اسیدهای هیدروکسی آلفا می توانند میزان سبوم موجود در پوست را کاهش دهند و به جلوگیری از بسته شدن منافذ کمک می کنند.

■ کاهش باکتری ها:

باکتری به نام P acne درون منافذ بسته پوست و ضایعه آکنه رشد می کند. این باکتری با جذب مولکولهای التهابی که منجر به قرمزی، تورم و دردناکی ضایعه میشود، آکنه را بدتر کرده و باعث ایجاد چرک شود.

آلفا هیدروکسی اسیدها دارای خاصیت ضد باکتریایی هستند، به این معنی که میتوانند مقدارP.acnes را در ضایعات آکنه کاهش دهند.

■ کاهش هایپرپیگمنتیشن( لک صورت):

ضایعات آکنه پس از بهبودی، علائم قرمز/تیره (جای جوش) بجا می گذارند. متخصصان پوست این علائم را هایپرپیگمنتیشن پس از التهاب یا فقط هایپرپیگمانتاسیون کوتاه مدت می نامند. هایپرپیگمنتیشن در پوست افراد با با پوست گندمگون بیشتر دیده می شود. ا اچ ا با افزایش رشد سلولهای جدید پوست می تواند باعث کاهش هایپرپیگمنتیشن شود. مچنین تغییر رنگ پوست کاهش میابد زیرا سلولهای جدید پوست به سرعت سلولهای قدیمی و تغییر رنگ شده را جایگزین می کنند، و رنگ پوست را یکنواخت می کند.

■ تقویت نفوذ داروهای درمان جوش:

برای موثر بودن در رفع جوش صورت، داروهای موضعی باید به پوست نفوذ کنند. لایه ای از سلول های مرده انباشته شده که سطح پوست را پوشانده است می تواند از نفوذ داروها به داخل پوست جلوگیری کند و این باعث کاهش اثربخشی آنها می شود. آلفا هیدروکسی اسیدها بالاترین لایه پوست را برمیدارند، و این باعث می شود که سایر داروهای موضعی آکنه بتوانند به راحتی به پوست نفوذ کرده و اثر بخشی آنها را بهبود بخشند.

■ درمان جای جوش:

ضایعات شدید آکنه غالبا اسکار(جای جوش)بجا میگذارند. برای کاهش جای جوش،گاهی از کرمهای لایه بردار آلفا هیدروکسی اسید درصد بالا استفاده میشود.

کاهش پیری پوست

کاهش پیری پوست

■ آبرسانی وهیدراته کردن پوست:

آلفا هیدروکسی اسیدها دارای خاصیت ضد پیری هستند، به این معنی که باعث بهبود موارد زیر میگردند:

• ضخیم شدن پوست:

در پوست سالم، کلاژن پشتیبانی و ساختار پوست را فراهم می کند. اگر این کلاژن آسیب دیده باشد یا مقدار کلاژن کاهش یابد، چین و چروک تشکیل میشود. آلفا هیدروکسی اسیدها مقدار کلاژن را افزایش میدهند، و به حفظ شکل و استحکام پوست کمک میکنند.

• هیدراتاسیون (آبرسانی) پوست:

پوست سالم باید حاوی مقداری آب باشد و بدون داشتن سطح مناسب آب خشک و پوسته پوسته میشود. این خشکی منجر به آسیب و پیری پوست میگردد. آلفا هیدروکسی اسیدها با افزایش تولید ترکیبی بنام هیالورونیک اسید در جهت حفظ رطوبت پوست عمل میکنند. هیالورونیک اسید به آبرسانی پوست کمک میکند و این افزایش رطوبت باعث بهبود “ظاهر، بافت و عملکرد پوست ” می شود.

درمان جوش صورت با آلفا هیدروکسی اسید

آلفا هیدروکسی اسیدها به عنوان(1) محصولات بدون نسخه و(2) لایه بردار شیمیایی به صورت حرفه ای در دسترس هستند.

محصولات بدون نسخه

محصولات بدون نسخه حاوی اسید گلیکولیک در غلظتهای کمتر از 10٪هستند. این محصولات به طور مشابه با لایه بردارهای حرفه ای عمل می کنند و به از بین بردن لایه رویی پوست و باز شدن منافذ بسته شده کمک میکنند. به دلیل غلظت کم، این محصولات برای استفاده در خانه بی خطر هستند و با اینکه می توانند به تنهایی آکنه ها را پاکسازی کنند، در صورت استفاده در کنار سایر داروهای آکنه، تأثیر بیشتری دارند.

لایه بردارهای حرفه ای (پیلینگ آنزیمی)

آلفا هیدروکسی اسیدها، که اکثراً گلیکولیک اسید هستند، با غلظت 20 تا 70٪به شکلی یک لایه بردار شیمیایی به صورت حرفهای بکاربرده میشوند. لایه بردار شیمیایی ماده ای است که بصورت موضعی روی پوست صورت و یا گردن اعمال میشود و اجازه داده میشود برای مدت زمانی معمولاً فقط چند دقیقه قبل از پاک کردن آن روی پوست بنشیند. این لایه برداری های قوی تر باید توسط افراد حرفه ای، مانند یک پزشک یا بیوتیشن یا فیشیالیست تجویز شود و هرگز نباید در خانه از آنها استفاده کرد.

لایه بردارهای شیمیایی AHA، صرف نظر از قدرتشان، توسط مکانیسم های زیر عمل میکنند:

• لایه برداری پوست:

لایه بردارهای شیمیایی آلفا هیدروکسی اسید لایه رویی پوست را پوسته پوسته کرده و به باز شدن منافذ کمک مینمایند.

• از بین بردن کراتین پلاگ:

آلفا هیدروکسی اسیدها پروتئین “چسبنده” کراتین را تجزیه و از این رو به باز کردن منافذ کمک می کند. تشکیل کراتین پلاگ می تواند منجر به آکنه شود، بنابراین از بین بردن کراتین پلاگ ها می تواند در وهله اول به جلوگیری از جوش صورت و بدن کمک کند.

• پاک کردن محتویات آکنه:

از بین بردن کراتین پلاگ باعث آزاد شدن محتوای ضایعه می شود.
لایه بردارهای شیمیایی که به صورت حرفه ای بکار برده می شوند برای پاک کردن آکنه در افراد دارای اکنه های خفیف تا متوسط موثرتر هستند. بطور کلی تصور میشود که لایه برداری های شیمیایی برای افرادی که اشکال جدی تری از آکنه مانند چندین ندول و یا کیست آکنه دارند، بی تاثیر است.

ویزیت آنلاین

اشتباهاتی در درمان آکنه (جوش)

آکنه (جوش کمر): علل ایجاد و درمان آن

هشت اشتباه در درمان جوش (آکنه)

ویژگی هایی که بر قدرت یک محصول آ اچ آ تأثیر می گذارد

هنگام استفاده از AHA برای درمان آکنه،دو عامل وجود دارد که میتواند قدرت آنها را تغییر دهد: (1) غلظتو(2) pH.

غلظت کمتر (محصولات بدون نسخه)

به طور کلی، AHA های دارای غلظت حداکثر 10٪برای استفاده مکرر ولایه برداری سبک بی خطر هستند. این غلظت ها اغلب در داروهای موضعی یا فرآورده های بدون نسخه برای لایه برداری روزانه یافت می شوند.

غلظت بالاتر (لایه برداری حرفه ای)

تنها افراد حرفه ای باید AHA را در غلظت های 70 تا 20٪بکارببرند. آلفا هیدروکسی اسیدها دراین غلظتهای بالا اغلب برای لایه برداری عمیق شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرند وهرگز نباید درخانه مصرف شوند.

PH

pHیک واحد علمی است که میزان اسیدیته یک ترکیب را اندازه گیری می کند. مقیاسpH از 1 تا 14 متغیر است و “1” اسیدی ترین ماده و “14” کمترین اسیدیته را تشکیل می دهد. به عنوان مثال، اسید معده دارایpH 2 است؛ آب دارایpH خنثی 7 و pH سفید کننده 12 است. pH آلفا هیدروکسی اسید ها می تواند روی چگونگی تاثیر روی پوست و آکنه ها اثر بگذارد. هرچه pH پایین تر باشد، aha در پاکسازی آکنه مؤثرتر است. با این وجود، pH پایین نیز عوارض جانبی بیشتری ایجاد می کند.

• pH بالاتر (محصولات بدون نسخه)

سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) مشخص کرده است که آلفا هیدروکسی اسید هایی که برای درمان بدون نسخه آکنه ها استفاده می شوند باید دارایpH 3.5 یا بیشتر باشند.

• pH پایین (لایه برداری حرفه ای)

لایه بردارهای شیمیایی که توسط یک متخصص مراقبت از پوست (جهت درمان جوش صورت، جای جوش و ….) بکار می روند، می تواند pH 2یا پایینتر داشته باشد، و با احتمال بیشتری باعث عوارض جانبی شدید می شود.

عوارض کرم aha

محصولات بدون نسخه

عوارض جانبی محصولات بدون نسخه خفیف و شامل موارد زیر هستند:
-تحریک ملایم پوست
-زخم
-سوزش
-درد خفیف
-خارش

مهم! حساسیت در برابر آفتاب:

از آنجا که AHA ها لایه رویی پوست را از بین میبرند، پوست را مستعد آفتاب سوختگی می کنند. بنابراین، توصیه می شود افرادی که از کرم های آلفا هیدروکسی اسید استفاده می کنند همیشه در تمام مدت درمان و حداقل برای یک هفته بعد از آن، نوعی ضد آفتاب را بر روی قسمتی از پوست که تحت درمان استفاده کنند.

عوارض جانبی aha در درمان جوش صورت

چگونه ضد آفتاب مناسب پوست های آکنه دار را انتخاب کنیم؟

لایه بردارهای حرفه ای

آلفا هیدروکسی اسیدها در غلظتهای بالاتر(٪ 70-20)،بویژه در صورت تجویز نادرست، میتوانند عوارض جانبی بسیار جدی ایجاد کنند،مانند:

-درد
-تاول های پوستی
-ایجاد لکه های بنفش به نام purpura
-پوسته پوسته شدن
-قرمزی
-تغییر رنگ پوست
-مرگ سلولهای پوستی
-زخم
جای زخم(اسکار)

از آنجا که لایه بردارهای آ اچ آ با درصد بالا باعث عوارض جانبی شدیدتری می شود، فقط متخصصان باید آنها را بکار ببرند. اگر کسی در خانه لایه بردار را امتحان کند و اشتباهی صورت بگیرد، مشکلات عمده ای به وجود می آید.

آلفا هیدروکسی اسید و لایه برداری

بر اساس گزارش FDA: آلفا هیدروکسی اسید ها باعث سرطان نمی شوند

به دلیل اینکه AHA ها باعث افزایش حساسیت به اشعه خورشید می شوند، مطالعات متعددی اینکه آیا آنها می توانند باعث سرطان شوند یا خیر را بررسی کرده اند. پانل تخصصی بررسی ترکیبات آرایشی بهداشتی، این شواهد را در سال 1998 ارزیابی کرد و نتیجه گرفت، “ترکیبات aha جهش زا، سرطان زا، تولید کننده یا افزایش دهنده سموم و حساس کننده پوست نیستند.” به عبارت دیگر، آلفا هیدروکسی اسیدها باعث ایجاد سرطان نمی شوند، بر بارداری تأثیر نمی گذارند و پوست را حساس تر نمی کنند.

اثربخشی آلفا هیدروکسی اسید ها بر اکنه

مطالعات متعددی در حال بررسی اثربخشی هر دو محصول بدون نسخه و لایه بردار حرفه ای بر روی آکنه هستند.بر اساس داده های این مطالعات می توان نتیجه گرفت که AHA های بدون نسخه کارآیی کمتری از لایه برداری های حرفه ای در پاکسازی آکنه و جای جوش دارند. با این حال، هیچکدام از دو محصول پوست را کاملا پاکسازی نمی کنند، بنابراین غالبا ترکیب کرم های آلفا هیدروکسی اسید با سایر درمان های آکنه بهتر است.

معرفی محصولات حاوی AHA

محصولات مختلفی از آ اچ آ توسط پزشکان و دارو سازان تجویز می شود. این محصولات بر اساس نوع مشکل عمدتا برای درمان جوش زیر پوستی، درمان جوش التهابی, درمان لک صورت، جای جوش و جوانسازی استفاده میشود. در این بین می توان به برخی از محصولات مانند آ اچ آ مای ,آ اچ آسینره, آ اچ آ استادرم, آ اچ آ مدیلن اشا ره کرد.

تاکید می شود برای پوست های چرب از ژلهای آلفا هیدروکسی اسید و در پوست های خشک و معمولی از کرم آ اچ آ استفاده شود.

کرم آ اچ آ سی گل,کرم آ اچ آ ناندل, کرم آ اچ آ مدیلن از محصولات پر فروش میباشند.

هرچند محصولات حاوی AHAدر بازار ایران بسیار متنوع هستند و قیمت کرم آلفا هیدروکسی اسید ها متنوع می باشند. اما بر اساس غلظت و PH می توان بهترین را انتخاب کرد.

در پوست چرب بر اساس خواص ژل آلفا هیدروکسی اسیدها میتوان ژل آلفا هیدروکسی اسید آردن را پیشنهاد کرد.

یکی از بهترین کرم آ اچ آ ایرانی برای لک صورت و آ اچ آ برای جای جوش میتوان به آلفا هیدروکسی اسید مدیلن اشاره نمود.

در بین محصولات خارجی آ اچ آ استادرم و نئوستراتا از بهترین ها هستند در محصولات حرفه ایی برای بیوتیشن ها و فیشیالیست ها اسید میوه یانسن یکی از گزینه های مناسب می باشد.

منبع: ACNE.ORG

24 دیدگاه در “آلفا هیدروکسی اسید ها و درمان جوش

  1. Melika گفت:

    سلام من صورتم وپیشونیم لک قهوه ای شده جای جوش الان دارم ژل الفاهیدروکسی استفاده میکنم فقط یکم کم رنگ شده لطفا بگین بعد این ژل الفاهیدروکسی ک لایه بردارچی باید بزنم که کامل بره لک ها؟

    1. سلام
      ضد لک های برند های آرایشی و بهداشتی

  2. یکتا گفت:

    باسلام و خسته نباشید
    خانومی هستم ۲۶ ساله ، پوستم بخاطر جای جوش لک های کوچکی داشت که به توصیه پزشک آ اچ آ لایسل و ویتامین سی مدیلن تهیه کردم و استفاده میکنم ، پس از دوبار استفاده آ اچ آ رنگ پوستم تیره و قرمز شده و ناحیه نزدیک چشمم سوختگی قهوه ای داده ،این واقعا منو ناراحت و نگران کرده،ایا همچنان باید استفاده کنم یا خیر و اینکه این حالت سوختگی قهوه ای چجوری از بین میره؟ واقعا ناراحتم ممنونم پیشاپیش

    1. سلام
      به نظرم شما دچار قرمزی و التهاب ناشی از آ اچ آ شدید برای اینکه این مشکل برطرف شود یک هفته دارو های موضعی را قطع بفرمایید و تنها از مرطوب کننده غیر چرب استفاده نمایید حفاظت از آفتاب مناسب داشته باشید اگر بر طرف نشد و بیش از یک ماه از زمان ایجاد گذشت می توانید از ضد لک ها استفاده بفرمایید اما بعید می دونم به این مرحله برسد شما می توانید با عضویت در سایت در بخش پرسش و پاسخ سایت سوالتان را بپرسید و عکس ارسال بفرمایید دقیق تر راهنمایی کنم

  3. محمد گفت:

    سلام خسته نباشید
    من ۵ ماه راکوتان مصرف کردم ۳ ماه اول هفته ۳ بار و ۲ ماه دوم هفته ای ۲ بار
    و این دفعه دکترم با توجه به این که جوش ها خوب شده بودن قرص رو قطع کرد
    ولی لکه و قرمزی روی صورتم زیاد مونده به طوری که رنگ پوستم تغییر کرده
    ۲ ماه از کرم erikeh استفاده کردم که اوضاع یکم بهتر شد
    و این دفعه دکتر برام smoothing lotion aha 10 و پماد تریامسینولون رو داده و گفته شب ها ترکیب کن و به صورتت بزن
    ولی به شدت پوستم تحریک شده و قرمزی ها بیشتر و لک ها بیشتر شدن و جای جوش ها ملتهب تر و پیش دکتر رفتم و گفت که یک شب در میان بزنم خواستم ببینم اوضاع پوستم با این کرم بدتر نمیشه اخه بعد از استفاده کرم من توقع داشتم پوستم بهتر بشه و بعد از ۲ روز استفاده ازش بدتر شده

    ۲ ماه

    1. سلام
      این ترکیب درمانی خوبه ولی باید مطابق با میزان چربی پوستتان تنظیم کنید میزان استفاده از آن را
      میزان کمتر بزنید هفته ایی دو شب بزنید و بعد از دو ساعت بشویید چند هفته این جوری بزنید پوستتان عادت می کند

  4. محمد گفت:

    سلام دکترجان ، مادرم 45ساله هستند و لک های قهوه ای کوچولو و چروک های سطحی دارند میتوند از aha سینره استفاده کنتد ؟؟ اگه نه میشه خودتون یه پیشنهاد بدید برای از بین بردن لک هاشون و صاف شدن پوستشون؟؟

    1. محمد گفت:

      ببخشین یکنواخت شدن پوستشون منظورم بود .

      1. دکتر جورقانیان گفت:

        بسیار عالی

    2. دکتر جورقانیان گفت:

      سلام با توجه به سنشان احتمالا پوست مختلط یا نرمال و یا خشکی دارند ترجیحا یک آ اچ آ کرمی استفاده شود AHA 15% مای فارما گزینه بهتری است

  5. الهه گفت:

    سلام خسته نباشید
    من شدیدا جوش میزدم قبلا و جاشون هم میموند و قرمز میشد ، بعد یک مدت لک ها کمرنگ تر میشدن ولی چون زیاد بودن نقطه نقطه لک جوشها مونده و پوست صورتم الان یکنواخت نیست ، الان از فروردین تا الان فقط مواقع پریودی جوش میزنم و دیگه مثل قبلا جوش نمیزنم ولی جاشون که مونده برام خوشایند نیست باتوجه به اینکه ضدلک دپیدرم اوریاژ و ضدلک رولی استادرم رو استفاده میکردم لکها بهتر شدن و جای جوش الان مونده فقط که شهریور نوبت لیزر دارم بخاطر جاشون ولی الان دوتا کرم ضدلکم تموم شده ، تا شهریو قبل لیزر چی پیشنهاد میکنید برای از بین بردن لکهای که مونده و یکنواخت شدن رنگ پوست ؟؟؟

    1. دکتر جورقانیان گفت:

      سلام
      محصولاتی که می زدید خوب بودند اگر پیدا می کنید ادامه دهید اگر نه از یونیون 4 آیسیس فارما استفاده کنید همچنین می توانید از لوسیون ضد جوش آزلین سبوما استفاده کنید این محصول به دلیل داشتن آزالئیک اسید بک اثر ضد تک دارد خارجی آن می توانید آزالاک سسدرما بگیرید
      مهمتر از این که چه محصولی استفاده می کنید استفاده از ضد آفتاب به میزان زیاد و کافی است

  6. سما گفت:

    سلام با تشکر از مطالب مفیدتون ،آیا محصولی هست که بتونم برای اسکارهای ناشی از جوش که خفیف هستن تو خونه استفاده کنم که بهتر بشن؟

    1. دکتر جورقانیان گفت:

      سلام
      بله شما می توانید از ژل آ اچ آ آردن 15 درصد شروع کنید هر شب یک نوبت

  7. مائده گفت:

    سلام ازسایت خوبتون که به صورت تخصصی به موضوع آکنه می پردازید تشکر می کنم من همه مقالاتتون رو می خونم و خیلی خیلی بهم کمک کرد .من یه تجربه با مصرف ahaداشتم پارسال که خواستم بپرسم من برای کدری پوستم پیش دکتر متخصص پوست رفتم برام آلفا هیدروکسی اسید نوشت من با مصرفش بعد از سه شب به شدت دچار قرمزی و پوسته ریزی شدم ایا اشکال از پوست منه یا محصولش خوب نبود ه؟ممنون میشم راهنمایی کنید؟

    1. دکتر جورقانیان گفت:

      با سلام
      آلفا هیدروکسی اسید ها محصولات خوبی با مکانیسم لایه برداری هستند .که با درصد های مختلف به کار می رود یکی از مهمترین عوارض آنها قرمزی و پوسته ریزی است که هم به نوعی نشان دهنده اثر بخشی این محصولات و هم در صورت عدم کنترل و اذیت شدن فرد مانند عوارض جانبی عمل می کند پس با توضیحاتی که شما داده اید مشکل از محصول نیست برای اینکه این محصولات بهتر اثر داشته باشد و عوارض کمتری را برای مصرف آلفا هیدروکسی اسید شاهد باشیم باید از هفته ایی سه شب و از میز ان کم شروع کنیم آرام آرام آشنا کردن این محصولات با پوست با عث کاهش عوارض آن می شود به تدریج هر هفته یک شب اضافه کنید

    2. Melika گفت:

      سلام من صورتم وپیشونیم لک قهوه ای شده جای جوش الان دارم ژل الفاهیدروکسی استفاده میکنم فقط یکم کم رنگ شده لطفا بگین بعد این ژل الفاهیدروکسی ک لایه بردارچی باید بزنم که کامل بره لک ها؟

      1. سلام
        ضد لک های موجود در برند ها مثلا ضد لک سیگل می تونه گزینه مناسبی باشه

  8. شیوا گفت:

    یه سوال داشتم آیا د دوران بارداری می شه از آاچ آ برای درمان جوش استفاده کرد؟ ضرری برای جنین نداره؟ و یه سوال دیگه آیا آلفا هیدروکسی اسید رو حتما باید دکترپوست تجویز کنه یا خودمون هم می تونیم از داروخانه بخریم؟

    1. دکتر جورقانیان گفت:

      سلام
      مصرف محصولات آلفا هیدروکسی اسید ها در طی بارداری ممنوعیتی ندارد و قابل استفاده برای خانم های باردار می باشد . محصولات آ اچ آ در محصولات آرایشی و بهداشتی را می توانید به صورت OTCیعنی بدون نسخه پزشک هم با مشورت داروساز یا مشاور پوست استفاده کنید اما بهتر است زیر نظر پزشک باشد

  9. شقایق گفت:

    مرسی از مقاله خوب و جامع و کاملتون این محصولاتی از آ اچ آ که در آخر مقاله نوشتید رو از کجا می تونم تهیه کنم چند تاش رو سرچ کردم بعضی ها درجات مختلف دارند میشه بیشتر توضیح بدید کدام برای چه نوع جوشی خوبه؟

    1. دکتر جورقانیان گفت:

      سلام
      محصولات آلفا هیدروکسی اسید یا اسید های میوه دارای سه شاخصه برای تجویز هستند که بر اساس این شاخصه ها تجویز می شوند
      1- درجه خلوص محصول که در روی محصول نوشته مثلا AHA15 مای
      2- نوع محصول کرم یا ژل بودن
      3- اسیدیته محصول ( این شاخص جاییی در محصول ننوشته و بسته به تجربه پزشک در تجویز هر برند دارد هرچه محصول اسیدی تر باشد اثر بخشی آن بیشتر است)
      با این سه شاخص تجویز می شود
      *برای پوست های چرب با مشکل آکنه بهتر است نوع ژل آن و با درجه کم شروع کرد
      *برای مشکل لک از نوع کرم آن و درجه بالاتر و اسیدیته بیشتر شروع کرد
      * برای جوانسازی بهتر است از کرم و درجه بالا و اسیدیته بالا استفاده شود
      برخی برند ها که پوسته ریزی بیشتری دارند نشان دهنده اسیدیته بالات آنها است

  10. مریم گفت:

    سلام من از آاچ آ نئودرم استفاده کردم سه ماه اول تاثیر خوبی روی پوستم داشت اما بعد از مدتی احساس می کنم تاثیر قبلی رو نداره می تونه پوستم بهش عادت کرده باشه و آیا باید عوضش کنم ؟ میشه راهنمایی کنید ؟

    1. دکتر جورقانیان گفت:

      سلام
      آ اچ آ نئودرم محصول خوبی است در ارتباط با استفاده از اسید های میوه بعد از مدتی پوست با میزان غلظت و اسیدیته آن به تعادل می رسد و ممکن است علائم پوسته ریزی و خشکی کاهش یابد در این حالت نشان دهنده عدم اثر بخشی آن نیست بلکه بیان گر تطابق پوست با آن است در این موارد اگر پزشک تمایل به تشدید اثر درمانی دارد می تواند درجه آن را بالاتر ببرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *