آکنه (علل و انواع آن)

میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ چیست
اصول جوانسازی بر پایه میکرونیدلینگ

از زمان مصر باستان برای جوانسازی پوست استفاده میشده و روشی برای تحریک پوست برای بازسازی خودش و رسیدن به حالت ایده آل بوده است,که با ماسک هایی که برجستگی تیز داشتند انجام میشد.

میکرونیدلینگ القای کلازن سازی در پوست به روش مکانیکال است، در واقع یک ترومای فیزیکی است که با ایجاد سوراخ ها و کانال هایی توسط نیدل با حداقل آسیب اپیدرمی، منجر به کلاژن سازی میشود

میکرونیدلینگ
پروسه میکرونیدلینگ چگونه است؟

از طریق ایجاد میکروکانال ها در پوست باعث کلاژن سازی میشود.کانال ها باید عمود بر پوست هر منطقه ایجاد شده و هیچگونه ارتباط افقی بین آنها وجود نداشته باشد تا خراشیدگی (ablation) اتفاق نیوفتد.

عملکرد میکرونیدلینگ

ویزیت آنلاین اگر می خواهید توسط دکتر جورقانیان ویزیت شوید

مکانیسم اثر میکرونیدلینگ

 فاز اول
از اولین لحظات شروع پروسه,با ورود و خروج میکرونیدل ها در لایه های پوست,فرآیند التهابی شروع شده و با ورود پلاکت ها به ناحیه برای جلوگیری از خونریزی فاکتورهایی از پلاکتها ازاد میشود که باعث تحریک فیبروبلاست ها و کراتینوسیت ها و رگ سازی و ترمیم و بازسازی میشود.

فاز دوم
این فاز معمولا از سه روز بعد از میکرونیدلینگ شروع میشود,تولیدکلاژن بصورت جزیی ادامه خواهد داشت و مهمترین اتفاق این مرحله ایجاد عروق جدید میباشد.که این فاز دو هفته طول میکشد.

فاز سوم
فاز نهایی که آبشار ترمیمی اتفاق می افتد که از پایان هفته دوم شروع میشود و حدودا دو تا سه ماه طول میکشد.

تفاوت میکرونیدلینگ با درمارولر(درمان خانگی)چیست؟

زاویه ورود و خروج نیدل های درمارولر 40-45 درجه با یکدیگر فرق دارند که باعث پارگی پوست میشود.

معایب درمارولر

-عدم امکان تنظیم عمق ورود به صورت استاندارد
-عدم امکان تنظیم طول نیدل
-عدم استفاده از یک درمارولر برای نواحی مختلف
-عدم امکان استریل کردن
-عدم استفاده ایمن در پوست های لک ساز و یا نازک

معایب درمارولر
مزایای روش میکرونیدلینگ

این روش در بین روش های کلاژن سازی یک درمان کم تهاجم و تکنیک دوستانه برای پوست است؛که با زمان استراحت(ِDown Time)قابل قبول و با حداقل عوارض ما را به نتیجه دلخواه میرساند. در این تکنیک تنها هدف ما ایجاد کانال های عمودی بدون ارتباط افقی است و از هر گونه ساییدگی و سابش خودداری میکنیم.

مزایای میکرونیدلینگ برای مراجعه کنندگان

• این روش بارها و بارها قابل تکرار است به شرط اینکه پوست التهاب نداشته باشد و ترمیم صورت گرفته باشد. • باعث رگ زایی جدید وافزایش خونرسانی در بافت میشود. • التهاب ایجاد شده بطور میانگین دو تا سه روز برطرف میشود. • در صورتی که کارتریج و وسایل استریل باشد ریسک عفونت نزدیک به صفر است. • بجز قرمزی و التهاب و کمی سوزش عوارض دیگری نخواهد داشت. • نتایج با ماندگاری قابل قبول میانگین 5 سال باقی خواهد ماند. • در روش های جوانسازی ترماژ و ابلیتیو امکان تخریب ملانوسیت ها وجود داردولی در این روش امکان تخریب ملانوسیت ها وجود ندارد. • این روش باعث افزایش جذب مواد مانند میکروبوتاکس,ویتامینC-A –B,هیالورونیک اسید و گلوتاتیون,بیوتین و…میشود.

کاربردهای میکرونیدلینگ شامل موارد زیر است:

 درمان اسکارآکنه و سایر انوااع اسکار (آبله مرغان و سوختگی و…)

 درمان چین و چرو ک های بوجود آمده در اثر کهولت سن

 از بین بردن تیرگی چشم

 از بین بردن لکه های پوستی  از بین بردن خطوط استریا ایجاد شده بعد از بارداری,چاقی و لاغری

 رفع منافذ باز پوست

 جوان سازی پوست

 شفاف و روشن شدن پوست

کاربردهای میکرونیدلینگ

در چه مواردی میکرونیدلینگ نباید انجام شود؟

 اختلالات انعقادی یا مصرف داروهای ضد انعقاد

 زمینه ایجاد کلویید

 مبتلایان به کانسر

 بیماران با ضعف سیستم ایمنی

 وجود عفونت یا التهاب فعال در محل(اکنه,تبخال,وارت,عفونت قارچی یا باکتریال موضعی)

 وضعیت سیستمی ناپایدار(تشنج,دیابت کنترل نشده)

 در بیماری های مزمن متوسط تا شدید

عوارض میکرونیدلینگ چیست؟

به طور کلی اختلال در عملکرد پوست و استفاده از روش های جوانسازی موجب ایجاد عارضه های مختلف پوست می‌شود. اما میزان تاثیر این موارد متفاوت است.

1-قرمزی و ورم و التهاب این عارضه مخصوصا در افرادی که پوست حساس دارند، بسیار مشاهده می شود. با توجه به نوع پوست، اثرات آن می تواند بین چند ساعت تا چند روز ادامه داشته باشد. همچنین فشار زیاد به پوست در طول انجام میکرونیدلینگ، باعث ایجاد ماده ای به نام هیستامین در پوست می شود,که باعث ایجاد التهاب میشود. این ماده در واقع واکنش طبیعی بدن در مقابل ورود عامل خارجی است.

2-خشکی و پوسته ریزی پوست معمولا پس از انجام میکرونیدلینگ دچار خشکی و کشیدگی می شوند,که بعد از میکرونیدلینگ لازم است تا از انواع کرم های های مرطوب کننده و رطوبت رسان استفاده کرد.

3-عفونت یکی از شایع ترین و البته مهمترین معایب میکرونیدلینگ، عفونت های پوستی می باشد. در این روش اگر سوزن هایی که وارد پوست می شوند، استریل و ضدعفونی شده نباشند یا پوست به خوبی تمیز نشده باشد، می تواند باعث عفونت جدی شود.

 4-هایپرپیگمانتاسیون این مشکل زمانی برای شما اتفاق می افتد که سوزن های ریز استفاده شده در این روش فشار زیادی روی پوست وارد کنند و بعد از آن فرد در معرض آفتاب قرار بگیرد و باعث تیرگی پوست شود.

5-هماتوم و کبودی کبودی بعد از میکرونیدلینگ بسیار رایج است. استفاده از کرم ها می تواند این کبودی را برطرف کند و زمان بهبودی را تسریع بخشد.

ویزیت آنلاین
مراقبت های قبل از میکرونیدلینگ:

 سابقه بیماری پرسیده شود.

 هر نوع داروی مصرفی پرسیده شود.

 سابقه سولار یا آفتاب سوختگی در چند روز اخیر پرسیده شود.

 سابقه تبخال پرسیده شود و دوز پروفیلاکسی تجویز شود.

 قبل از کار ناحیه مورد نظر کاملا تمیز شود و میتوان از بی حسی هم استفاده کرد.

مراحل کار

برای کاهش درد و سوزش قبل از شروع کار از کرم بی حسی استفاده میکنیم سپس ناحیه مورد نظر را ملایم و کامل تمیز میکنیم,دستگاه را آماده کرده (کارتریج,عمق,سرعت) و در حین انجام کار از گاز استریل آغشته به نرمال سالین در صورت خونریزی نقطه ای استفاده میکنیم.

مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ:

 استفاده از انتی اکسیدان,مرطوب کننده یکربع بعد از اتمام نیدلینگ

 استفاده از رطوبت رسان یا ژل هیالورونیک اسید در سه روز اول  استفاده از رطوبت رسان و ضدآفتاب بدون رنگ(روزی 2-4 بار )از روز چهارم

 پرهیز از آرایش کردن در سه روز اول(تا یکهفته ترکیبات آلرژیک استفاده نشود)

 در صورت سابقه عفونت با مشورت پزشک آنتی بیوتیک خوراکی مصرف شود.

 مصرف ویتامین E وC خوراکی توصیه شود.

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در باره دروه های آموزشی میکرو نیدلینگ  توسط دکتر جورقانیان به سایت درم استور www.derm-store.irمراجعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *