آکنه یا جوش یک اختلال پوستی است که معمولا از دوران نوجوانی آغاز می شود و درصد زیادی از افراد را درگیر میکند. آکنه در افراد مختلف دلایل و راههای درمان مختلفی دارد که در مقالات دیگر از جمله آکنه در جوانان، آکنه در زنان باردار و آکنه در مردان به جزئیات آنها پرداخته ایم. برای درمان جوش ابتدا باید نوع آن شناخته شود و سپس راه های درمان برای آن درنظر گرفته شود.
علائم آکنه معمولا در دوران بلوغ ظاهر میشوند و معمولا اکثر نوجوانان این علائم را تا اواسط دهه بیست زندگیشان تجربه میکنند. با این وجود، در بعضی افراد ممکن است با توجه به هورمونهای بدنشان برای مدت طولانی این پروسه ادامه یابد. زنان نسبت به مردان آکنه را به صورت خفیف تا متوسط تا نهایتا ۳۰ سالگی تجربه میکنند. شایان ذکر است که اگر پوست شما تمایل به چرب شدن داشته باشد، ممکن است بیشتر در معرض بوجود آمدن جوش باشید.
دکتر پترسون پیر درماتولوژیست سرشناس کالیفرنیا در مقاله خود درباره دلایل ایجاد جوش میگوید: جوش زدن زمانی رخ می دهد که منافذ پوست یا فولیکول های مو مسدود شده باشند و راهی برای خروج نداشته باشند. در این میان از عواملی که باعث این مسدود شدن منافذ می شوند می توان به عوامل ارثی، داشتن پوست چرب، خوب پاک نکردن آرایش در پایان روز از روی صورت، تغییرات هورمونی بدن و سوء تغذیه نام برد.
از دلایل ایجاد آکنه می توان به موارد زیر اشاره کرد که در مقاله دلیل ایجاد آکنه به توضیح آنها پرداخته ایم.
- هورمون ها
- رژیم غذایی
- کمبود ویتامین
- استرس
- ژنتیک
- التهاب
- ترکیب عوامل
برای درمان آکنه ابتدا باید بدانیم نوع جوش چیست؟ در این ویدیو شما می توانید با انواع آکنه آشنا شوید.